×
×

Zo start ook jij de verandering

Ga jij ook voor minder ammoniak en methaan? Dan helpen we je graag op weg. Met kennis, ervaringen en maatregelen van de melkveehouders van het Netwerk. Volg de ontwikkelingen van de deelnemers en ontdek wat bij jou en jouw bedrijfsvoering past.

1

Leer van collega’s: hoe doen zij dat, hoe doe jij dat?

De ene boer is de andere niet. Als ondernemer, maar ook als het gaat om waar je boert en hoe. Wat voor de een werkt, kan voor de ander averechts werken. Die diversiteit vind je terug in het Netwerk Praktijkbedrijven. De deelnemers van het Netwerk Praktijkbedrijven zijn een representatieve afspiegeling van melkveehoudend Nederland. Al deze bedrijven verschillen in grondsoort, type bedrijf, omvang en landelijke spreiding. Ook in leerstijl en het kennisniveau is iedereen verschillend. Zodat jij je kunt herkennen in het ondernemerschap, de manier van werken en de uitdagingen waar collega’s voor staan. Dat houdt je scherp op je eigen keuzes en levert soms verrassend nieuwe invalshoeken op.

2

Neem deel aan de kennissessies en bijeenkomsten in jouw regio

Wat we op de 40 onderzoeks- en demonstratiebedrijven meten, ontwikkelen en toetsen, delen we graag met jou! Zodat zo zoveel mogelijk melkveehouders zien en ontdekken hoe fors reduceren van ammoniak- en methaanemissies kan op een praktische manier. Daarvoor organiseren we kennissessies en bijeenkomsten door het land heen. Bij de deelnemende bedrijven of op een andere aansprekende locatie. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen. En krijg je via praktijkgerichte bijeenkomsten concrete tips om op jouw bedrijf aan de slag te gaan.

3

Vind in de Kennisbank informatie en hulpmiddelen waarmee je zelf aan de slag kunt

Gelukkig starten we niet met niks, als het gaat om ammoniak- en methaanreductie. Vanuit onderzoek en praktijk zijn de afgelopen jaren al veel maatregelen ontwikkeld en uitgeprobeerd. De ene succesvoller dan de andere, maar ook daar leren we van. Het helpt bij de ontwikkeling van een écht integrale aanpak. Vanuit de 114 deelnemende melkveebedrijven in het Netwerk komen daar weer nieuwe kennis en maatregelen bij. Vertaald in filmpjes, factsheets, artikelen, publicaties, nieuwsberichten en meer. Je vindt ze per thema in onze Kennisbank. Feiten en praktische tips die je kunnen helpen om ook op jouw bedrijf reductie-stappen te zetten.